| |     ћирилица | english  
Naslovna
POPLAVE NA HALKIDIKIJU - VAŽNA NAPOMENA o proceduri izdavanja potvrda za oštećena vozila

Zahtev za izdavanje potvrde podnosi se u vatrogasnoj stanici u Neos Marmarasu.

Original potvrde izdaje se, u roku od tri dana, u vatrogasnoj stanici u Poligirosu.

Kopiju potvrde moguće je dobiti i elektronskim putem tako što se prilikom podnošenja zahteva, u samom zahtevu, navede mejl adresa na koju oštećeni želi da mu se kopija potvrde dostavi.

U tom slučaju, u zahtevu navesti da se original potvrde dostavi Generalnom konzulatu Republike Srbije, na adresu: Komninon 4, 546 24 Thessaloniki.

Ako se odlučite za ovu mogućnost, obratite se pismenim zahtevom preko Ministarstva spoljnih poslova – Odeljenja za konzularne poslove, Beograd, Kneza Miloša 24-26, radi dobijanja originala potvrde kada isti bude dostavljen Konzulatu.Vučić i Vucis: Poseta Ciprasa u januaru dodatni impuls saradnji

Beograd, 19. decembar 2016. godine – Premijer Aleksandar Vučić i predsednik grčkog parlamenta Nikolaos Vucis saglasili se da će poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Srbiji, dogovorena za kraj januara, biti dodatni podstrek dobrim odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Republike Grčke Nikolaosom Vucisom, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i situaciji u regionu.

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost na podršci Grčke evropskom putu Srbije, kao i na principijelnom i doslednom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu dvaju naroda. Moramo da radimo na povećanju trgovinske razmene jer ima mnogo potencijala koji nisu iskorišćeni, naglasio je on.

Premijer Vučić i predsednik Parlamenta Vucis razgovarali su i o migrantskoj krizi, koja, i nakon zatvaranja balkanske rute, i dalje opterećuje obe zemlje.

I za Srbiju i za Grčku je od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i što intenzivnija saradnja u oblasti bezbednosti, jer samo siguran region omogućava održiv razvoj svih njegovih zemalja, istakli su sagovornici.

Srbija se od početka migrantske krize zalagala za postizanje jedinstvenog evropskog pristupa, kao i za intenzivniju koordinaciju aktivnosti, pre svega sa zemljama na takozvanoj zapadnobalkanskoj ruti, naglasio je premijer Vučić.

On je istakao da Srbija posebnu važnost pridaje međuparlamentarnom dijalogu i da je zainteresovana za intenziviranje saradnje u ovoj oblasti.

Dvojica sagovornika su se saglasila da će poseta grčkog premijera Ciprasa Srbiji, dogovorena za kraj januara, dati dodatni impuls dobrim odnosima dveju zemalja.Obeležavanje Dana primirja, 11.11.2016.

Na Srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku, polaganjem venaca, obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom.

U ime Republike Srbije, venac na spomen obeležje na SVG položio je generalni konzul Republike Srbije u Solunu, S. Pavić, a potom i prisutni predstavnici grčke države - zamenik ministra unutrašnjih poslova i administrativne obnove, zadužena za Makedoniju i Trakiju, gđa Marija Kolja-Caruha (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά), a potom i zamenica guvernera Centralne Makedonije, predstavnici vojske, diplomatskog kora i udruženja za negovanje tradicija I svetskog rata. Prisustvovao je i predstavnik Mitropolije Neapoli i Stavropouli.

Po polaganju venaca, i odatog minuta ćutanja nastradalima, ceremonija je zaključena intoniranjem himni Srbije i Grčke.

U skladu sa dugogodišnjom praksom, u ceremoniji polaganja venca je, sa generalnim konzulom, učestvovao i čuvar Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, g. Đorđe Mihajlović (što je, po našem mišljenju, ovaj čin, tradicionalno, učinilo dodatno zanimljivim).

Po okončanju ceremonije na srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku, istovrsne ceremonije su održane i na ruskom, francuskom, britanskom i italijanskom vojničkom groblju (u sastavu kompleksa na Zejtinliku), kojima je GK RS u Solunu takođe prisustvovao.

Završna ceremonija povodom Dana primirja održana je u sedištu III Korpusa grčke vojske.Prijem u srpsko-grčkoj privrednoj komori povodom povodom grčko-srpskog privrednog foruma (17.-18. mart 2016.)


Opširnije...
Prijem u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solunu povodom grčko-srpskog privrednog foruma (17.-18. mart 2016.)


Opširnije...
Sastanak srpske privredne delegacije sa ministarkom Makedonije-Trakije Marijom Kolja-Caruha (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)


Opširnije...
Sastanak srpske privredne delegacije sa rukovodstvom luke Solun (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)


Opširnije...
Susret srpske privredne delegacije sa periferijarhisom Centralne Makedonije A. Tzitzikostasom (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)


Opširnije...
SRPSKO-GRČKI POSLOVNI FORUM U SOLUNU - Predstavljanje srpske privrede i investicionih potencijala

U Solunu je od 17.-18.o.m. održan Grčko-srpski poslovni forum, na kome je privredna delegacija Srbije predstavila razvojne projekte i investicioni potencijal, kroz prezentacije predstavnika grada Beograda, JP Železnice, aerodroma u Beogradu, Nišu (takođe i Banja Luci), Er Srbije, carine i drugih institucija.

Pogledajte priloge medija ovde:

http://tvkcn.net/?p=1628

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=135904

http://www.plusonline.rs/dr-dragan-kostic-ucesce-na-grcko-srpskom-poslovnom-forumu-veoma-korisno-za-nas-region/

http://www.naslovi.net/2016-03-18/studio-b/poslovni-forum-u-solunu/18199948


Opširnije...
IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE REPUBLIKE SRBIJE 2016. GODINE

Obaveštavamo da je predsednik Republike Srbije g. Tomislav Nikolić potpisao Ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije i 4. marta o.g. doneo Odluku o raspisivanju vanrednih parlametarnih izbora, koji će biti održani 24. aprila 2016. godine.

Pravo glasa imaju svi punoletni građani Republike Srbije. Građani koji se nalaze u inostranstvu mogu glasati u diplomatsko-konzularnom predstavništvu (DKP) kome su prethodno podneli prijavu za upis u spisak za glasanje u inostranstvu.

Rok za dostavljanje prijava za glasanje u inostranstvu je do 2. aprila 2016. godine.

Pre podnošenja prijave neophodno je proveriti da li je lice upisano u Jedinstven birački spisak. Uvid je moguće izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS – www.mduls.gov.rs, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

a) ukoliko je lice upisano u Jedinstven birački spisak u Republici Srbiji, onda diplomatsko-konzularnom predstavništvu podnosi samo Zahtev za upis u spisak za glasanje u inostranstvu;

b) ukoliko lice nije upisano u Jedinstven birački spisak u Republici Srbiji, onda istovremeno podnosi: Zahtev za upis u Jedinstven birački spisak i Zahtev za upis u spisak za glasanje u inostranstvu.

Popunjene zahteve, zajedno sa fotokopijom pasoša ili lične karte potrebno je dostaviti faksom (2310/240 412) ili elektronskim putem (srbcons@otenet.gr) ili poštom na adresu: ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΚΟΜΝΗNΩΝ 4, Τ.Κ. 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Popunjene zahteve zajedno sa fotokopijom pasoša ili lične karte moguće je predati i lično u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, svakog radnog dana od 09.00-15.00 časova.

Birači, koji imaju boravište u inostranstvu, mogu preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije podneti opštinskoj, odn. gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji, zahtev za davanjem obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.

- Obaveštenje za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu

- Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti ovde

- Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji možete preuzeti ovde


Opširnije...
Arhiva vesti
POPLAVE NA HALKIDIKIJU - VAŽNA NAPOMENA o proceduri izdavanja potvrda za oštećena vozila
Vučić i Vucis: Poseta Ciprasa u januaru dodatni impuls saradnji
Obeležavanje Dana primirja, 11.11.2016.
Prijem u srpsko-grčkoj privrednoj komori povodom povodom grčko-srpskog privrednog foruma (17.-18. mart 2016.)
Prijem u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solunu povodom grčko-srpskog privrednog foruma (17.-18. mart 2016.)
Sastanak srpske privredne delegacije sa ministarkom Makedonije-Trakije Marijom Kolja-Caruha (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)
Sastanak srpske privredne delegacije sa rukovodstvom luke Solun (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)
Susret srpske privredne delegacije sa periferijarhisom Centralne Makedonije A. Tzitzikostasom (Grčko-srpski privredni forum, 17.-18. mart 2016.)
SRPSKO-GRČKI POSLOVNI FORUM U SOLUNU - Predstavljanje srpske privrede i investicionih potencijala
IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE REPUBLIKE SRBIJE 2016. GODINE
Projekcija filma SRBIJA U VELIKOM RATU
Sveti Sava – školska Slava
Pozivnica - Srpska knjizevnost u Prvom svetskom ratu
Konferencija grčko-srpske privredne komore
Godišnjica proboja Solunskog fronta
Obeležavanje dana pobede u Drugom svetskom ratu
ZVONČARI LOZOVIKA U SOLUNU
Proslava Svetog Save
OBELEŽAVANJE DANA PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU
Komemorativne svečanosti povodom iskrcavanja srpske vojske na Krf i Vido i proboj Solunskog fronta
Srpska delegacija odala počast stradalima na Kajmakčalanu
Obeležavanje Vidovdana
Pomoć za Srbiju - Humanitarna akcija za pomoć postradalima od poplava
Skup na MU
"Food for good" Festival hrane
Festival jezika "Solun, poliglotski grad"
Obeležavanje dana pobede u II svetskom ratu
Promocija kataloga izložbe Narodne biblioteke Srbije "Srpska književnost u I svetskom ratu"
Srbija na 11. Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu
Ministarska konferencija EU - Zapadni Balkan (Solun, 08.05.2014.g.)
Otvaranje izložbe vajara Đorđa Čpajaka u Solunu
„Odnosi Srbije i Grčke“ - konferencija na Univerzitetu Makedonija
Dečiji crkveni hor „Branko“ predstavio Srbiju na Festivalu u Solunu
Međunarodni memorijalno-humanitarni maraton „Da se ne zaboravi“
Projekcija dokumentarnog filma
Prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije
Proslava Svetog Save
Koncert KUD-a "Ribarska banja " u Solunu
Kruševac i Stavros potpisali Protokol o saradnji
"Solun u Velikom ratu" - Izlozba u Vafopuli Centru
S A O P Š T E NJ E
Izložba Narodne biblioteke Srbije "Rasejaše reč među narode nove"
OBELEŽAVANJE 11. NOVEMBRA
VAŽNO OBAVEŠTENJE RODITELJIMA UČENIKA KOJI POHAĐAJU DOPUNSKU NASTAVU NA SRPSKOM JEZIKU
Poseta Nj. S. Patrijarha vaseljenskog g.Vartolomeja Srpskom vojničkom groblju Zejtinlik
Otvaranje foto-izložbe u Arheološkom muzeju u Solunu
Obeležavanje godišnjice proboja Solunskog fronta
Skup povodom predstojeće turističke sezone
Prikazivanje filma " Zločin bez kazne "
Obeležаvаnje Dаnа pobede nаd fаšizmom u II sv. rаtu
Dаn držаvnosti