| |     latinica | english  
Насловна
Скуп поводом предстојеће туристичке сезоне

У организацији Генералног конзулата, у сарадњи са YUTA-ом и дирекцијом МСП Грчке у Солуну, у оквиру припрема за предстојећу летњу сезону, у просторијама ГК 27.о.м, организован је сусрет туристичких посленика из Србије и Грчке. Циљ сусрета је био боље међусобно упознавање и успостављање директних контаката, а у циљу лакшег решавања проблема, који су сваке сезоне нежељени, али и неминовни резултат боравка великог броја српских туриста на јурисдикционом подручју ГК.

Сусрету је присуствовала М. Караколи, аташе за економска питања МСП Грчке у Солуну, која се прикладним речима обратила скупу. Захвалила се на позиву, истичући свестрану повезаност две земље и значај продубљивања међусобне сарадње, пре свега на економском плану и у туризму, као његовом битном сегменту.

У поздравном говору, ГК Павић се посебно осврнуо на дефинисање чинилаца који ће имати утицај на будући рад и обаваљање редовних послова ГК, истовремено сугеришући присутнима активности које би требало да предузму у циљу што успешнијег превазилажења евентуалних проблема.

Састанку је присуствовало више од 20 представника грчких и српских туристичких организација, туроператера и хотелијера, међу којима А. Томопулос, председник Удружења хотелијера Солуна, Н. Сапунтзис, менаџер ТО Солун, представници туристичких агенција које се баве смештајем српских туриста у овом делу Грчке.

По окончању званичног дела, за присутне је организован коктел током којег је настављено међусобно упознавање.

 


Верзија за штампу
Архива вести
Фестивал језика "Солун, полиглотски град"
Фестивал језика
Скуп поводом предстојеће туристичке сезоне
Обележавање Дана победе над фашизмом у II св. рату