| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:30 - 13:30 часова

Празници

Адреса
Komninon 4
54624 СОЛУН
ГРЧКА

Телефон:  + 302310 / 244-265, 244-266 Локација/Мапа
                 + 302310 / 244-267 Конзуларна надлежност
Факс:       + 302310 / 240-412 Почасни конзули
Е-mail: srbcons@otenet.gr  
Веб сајт: http://www.thessaloniki.mfa.gov.rs  

 
Штрајк контролора лета у Грчкој, 15. јануар

У Грчкој је, за 15. јануар 2018. године, заказан штрајк контролора летења, уз поштовање законских одредби. До потпуне обуставе саобраћаја на аеродромима ће доћи у периоду од 12 до 15 часова. Конкретно, на аеродромима у Грчкој Атини и Солуну, на које слећу и авиони на редовним линијама из Београда, отказани су летови у периоду од 12 до 15 часова.

Амбасада у Атини и ГК у Солуну су у сталном контакту са представницима/заступницима Ер Србије, који су нам потврдили да неће доћи до отказивања летова из/за Београд.

Испод је саопштење са сајта Аеродрома у Атини:

Due to the participation of the Union of Greek Air Traffic Controllers to the 24 hour national strike, today, Monday 15th of January 2018, there are no flights to/from "Athens International Airport" from 12:00 until 15:00.

In addition, flights to several peripheral airports may be affected from 12:00 until 16:00 due to the participation of Air Traffic Safety Electronics Personnel of the Hellenic Civil Aviation Authority in the strike.

For further information please contact your airline. Additionally, Metro Service & Public Buses are not available from/to Airport. Suburban Railway & Regional buses operate as normal.Taxis are also available.

Thank you for your understanding.


ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

- Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Македонија, Република Словенија и Република Србија – као једине државе сукцесори бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије (у даљем тексту: „СФРЈ“) – и као сувласници дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ, као претходног титулара, овим објављују позив за учешће на конкурсу за пружање посредничких услуга у циљу отуђивања следећих непокретности (Подаци о имовини наведени у овом конкурсу су оквирни. Државе сукцесори не сносе никакву одговорност за њихову тачност. Прецизне информације се могу прибавити из јавних база података земаља у којима се предметна непокретна имовина налази. Државе сукцесори ће доставити релевантне податке којима располажу у вези с непокретном имовином наведеном у овом конкурсу одабраном понуђачу по обављеној процедури за избор понуђача):

а) Стална мисија СФРЈ при ОУН у Њујорку, САД (Пета авенија 854, Њујорк 10065): оквирне додатне информације: блок 1391, парцела 6, површина 3.600 квадратних стопа/30 х 120, бруто стамбена површина 16.125 квадратних стопа, година изградње око 1910;

Oпширније...
 
 
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Објављени конкурс који је у току расписује се једном годишње, а ове године ће трајати до 30. марта. Информације, услови и начин реализације Конкурса могу се наћи на следећим линковима, и то:

За дијаспору:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

и За Србе у региону:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/


Свечани скуп у част српско - грчких Привредних комора

У поводу објављивања председничког декрета којим је Грчко-српској Привредној Комори са седиштем у Солуну признат статус међународне коморе, у просторијама Генералног конзулата, 16.о.м, организован је, у сарадњи са овдашњим Министарством Македоније и Тракије, и уз учешће Грчко-српске Привредне Коморе из Атине скуп – презентација двеју комора са циљем афирмације и унапређења билатералне економске сарадње између две земље.

Скуп се може оценити изузетно успешним, пре свега у погледу одазива (присуствовало око 60 гостију – представника дипломатског кора, грчких органа (додуше, у смањеном обиму, због инструкције да се, због дана жалости, због катастрофалних поплава у Атини, не појављују на јавним скуповима), на челу са шефом Бироа МИП Р. Грчке у Солуну, Д. Папандреу-ом и пословних људи (председника билатералних комора, власника и директора фирми). Такође, актуелни тренутак (финализација приватизације солунске луке, појачани значај који централне власти у Атини придају Солуну и северу Грчке) може се сматрати изузетно важним за јачање активности на пољу економске сарадње.


Министар Дачић разговарао са амбасадором Грчке

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је амбасадора Грчке у Републици Србији Елијаса Елијадеса.

Министар је поновио изразе свог најдубљег саучешћа поводом поплава које су задесиле Републику Грчку и трагично изгубљених људских живота. Изразио је спремност Владе Републике Србије да пружи помоћ грчкој страни.

Током састанка истакнуто је задовољство традиционално високим степеном билатералних односа две земље и честим сусретима званичника. Такође, саговорници су констатовали да нас очекује следећи састанак Високог савета за сарадњу који би требало да се одржи у Београду током следеће године.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова