| |     latinica | english  
Насловна
Споразум између Републике Србије и Републике Грчке о социјалном осигурању

Обавештавамо све суграђане да је Споразум између Републике Србије и Републике Грчке о социјалном осигурању, који је потписан је у Солуну 13. јула 2017. године и у Србији ратификован 2018. године, почетком децембра ратификован и у Парламенту Грчке и објављен у службеном гласилу Републике Грчке, број 198, део А, од 9. децембра 2019. године (можете погледати овде).


У складу са чланом 30. став 3 Споразум ће ступити на снагу 1. марта 2020. године. Истовремено, ће ступити на снагу и Административни договор за примену Споразума између Републике Србије и Републике Грчке о социјалном осигурању.


Споразум уређује област пензијског и инвалидског осигурања и примењује се на сва лица која су осигурана према српском и грчком законодавству у овој области, као и на лица која остварују права на давања по основу тих лица (чланови породица умрлих осигураника, односно корисника). Област здравственог осигурања није регулисана Споразумом.


Шта конкретно Споразум доноси и какву корист држављани Србије који бораве у Грчкој имају од њега, можете прочитати овде.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Замена српских возачких дозвола за грчке
Споразум између Републике Србије и Републике Грчке о социјалном осигурању
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари