| |     latinica | english  
Насловна
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

У циљу сузбијања ширења заразне болести изазване вирусом ЦОВИД-19, Генерални конзулат ће од 13.03.2020.г. до даљњег примати само хитне и неодложне захтеве (издавање путног листа ради путовања из хитних медицинских разлога, због смртног случаја или из неког другог оправданог и хитног разлога).

Моле се грађани да не долазе у конзулат, већ да нас у хитним случајевима претходно контактирају преко мејла srbcons@otenet.gr или на број телефона 00 30 2310 244265/6/7. Ова мера биће на снази све док траје акутна опасност од заразе, а о њеном стављању ван снаге грађани це бити обавештени путем интернет странице конзулата.

Такође, моле се грађани који живе и раде у Р. Грчкој да, у складу са мерама Владе Републике Србије, сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести ЦОВИД-19.

О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом ЦОВИД-19, можете се информисати на сајту Владе Републике Србије: хттпс://њњњ.србија.гов.рс/ и Министарства здравља Републике Србије: Корона вирус ЦОВИД-19

У складу са мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести ЦОВИД-19.


Верзија за штампу
Архива вести
Избори за народне посланике - наставак спровођења изборних радњи
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ